Egen tid . . . Foglossning . . . Hmm . . .
2011-08-23

Igår hade jag lite egen tiden för första gången sen Bella föddes. Va nere hos hårfrissan och klippte mig, färga mig. Skulle göra slingor också men de hann vi inte så jag ska ner idag igen opch göra klar. Känndes hel skumt att vara ifrån henne för att unna mig själv något. Gubben är och gräver uppe i nyköping nu 2 veckor så han hade svårt att sluta tidigare och plus att han skulle till tandläkaren igår så min lilla mamma va barnvakt. Oavsett om jag vet hur bra min mamma "mormor" är på att ta hand om henne "barn" så är man orolig i varje fall, konstigt nog. Men när jag kom hem sen hade allt gått hur bra som helst, hon hade sovit, myst, pruttat och rappat i mormor famn :)

Och inte nog med att jag fick livmordersinflamation efter förlossning "kejsarsnittet" ne nu har mitt bäcken lossnat också. Så när jag pratade med vårdcentralen sa hon att lika många som får foglossning under graviditeten så är de lika många som kan få det efter också. Så jag ringde till barnmorska igår och väntar på att hon ska ringa. Hoppas verkligen inte de är så pass att dom behöver operera, utan att de kan hjälpa med en korsett.

Jag kan bli så jäkla irriterad på folk "fä" eller vad man nu ska kalla dom/den/det/hon/han. Man sitter och tjuter över att man inte fick komma upp till sjukhuset när Bella föddes till allt och alla vilket jag tycker är förstårligt eftersom vi va helt slut efter ha varit vakna så länge och sen att de slutade med kejsarsnitt som sagt. Sen ringer "den" när vi är där uppe och gubbe sa vi hör av oss när vi är hemma, vilket inte alls har varit någon prioritet att ringa runt till allt och alla. Vi ringde till våra mammor men sen har resten av släkt och vänner ringt själva och frågat om de får komma och titta på henne vilket dom självklart fått. Ne men då ska en viss person sitta hemma och tjura över att vi inte ringt till "den" och "den" vill inte ringa själv för "den" vill inte tränga sig på . . .
Men nu får du väl fan ge dig . . . Men tränger sig inte på med ett samtal, inte vad jag tycker i varje fall en annan sak om någon bara dyker upp helt oanmäld och förväntar sig att man ska ha tid. Det är en helt annan sak men att ringa innan och fråga om de går bra är helt okej. Varken jag eller gubben kastar oss på telefonerna så får man får lite ledig tid över, utan då tvättar man, städar, lagar mat och sätter sig ner och bara är en stund. När jag inte ens tagit tag i att ringa "viktiga" samtal sätter jag mig ju knappast ner för att ringa och snacka skit. Det r en helt annan femma och någon ringer då tar jag mig tiden att prata eller frågar om jag kan ringa upp så får jag får tid. Då gör jag de men att "denna" person sitter hemma och beklagar sig till allt och alla att vi inte ringt gör mig så jävla irriterad. Vad är problemet flytt luren och ring själv för i helvete. Ne då skickar man med en present till Bella till någon annan bara dagarna&dagen efter att vi kommit hem och ringer till den personen i över en månad varje dag och frågar har du lämnat de ännu. Nej de har jag inte haft tid med svara den, och man fortsätter ringa den personen dagligen och frågar ist för att ringa oss och fråga om man ka komma förbli. VAD ÄR PROBLEMMET!! Gud jag kokar när jag tänkr på de. Ne så när personen sen kom upp med presenten ifrån "denna" så ringde jag dagen efter och skulle tacka och tänkte att vi får väl ringa surhuvudet, ne då svarar man inte ist. Så jag skickade ett sms och då ska man tjura så dant att man skickar ett spydigt sms tbx. Då kände jag bara, men allvarligt. Vi klarar oss utan dig så är de så du vill ha de. FINE!! Jag bryr mig ärligt talat inte.

Är det jag som bara tycker att de är så himla löjligt och omoget av denna vuxna person eller är de mig de är fel på som inte prioriterat att ringa utan ist tagit hand om hemmet och vilat mig lite mellan varven hon ätit, skrikigt, varit vaken och vi suttit och pratat med takfläkten och myst??

På tal om takfläkten så är de konstigt hur den roar alla små barn, den är upperbarligen himla rolig att titta på :)

Ursäkta de långa inlägget men va bara tvungen att få spy lite.
Ne nu ska jag ta och mata min lilla skrut igen. Ha de gött!!


Närmar sig med stormsteg!!
2011-08-21

Nu är korten klara och iväg skickade till dopet som är om mindre än en månad.
Blev enkla kort då jag inte hade så mycket material, utan använde mig av de jag hade
då dopet i sig kostar en hel del med kläning, förtärning, fotograf osv.Äntligen hittade jag en kläning som jag tyckte va jätte fin,
men hade ändå föredragit kläning som kappahl hade men som va slutsåld överallt.
Men som sagt de fick bli denna ist och söta små skor till :P


Bilderna är lånade från littleprincessKunde inte låta bli!!
2011-08-15

Igår när vi va på kappahl och lindex och titta efter dopklänning så sprang vi på en klänning som jag bara inte kunde låtabli att köpa till min älskade lilla tjej. Tyvärr fanns den inte i mindre storlek än 92 så hon lär ju inte kunna ha den förens hon är 1½-2år men de skiter jag i för den kan ligga där och vänta tills hon kan ha den för gick bara inte att gå förbi den :) Den kanske inte faller andra eller alla i smaken men jag tyckte att min prinsessa skulle få den.Det är så roligt för hon börjar bli mer och mer vaken, så hon kan ligga på hennes madrass på golvet och man pratar med henne och skallrar med hennes leksaker osv. Hon har börjar jollra en hel del och ler så jag bara smälter plus att hon näst intill får ut skratt.

Köpte flera pjamasar, tröjor och byxer till henne efter som hon växer massor och redan har 62/68. Syrran, Mamma och kompisar sa att tiden kommer gå jätte fort så du kommer inte hänga med och jag tänkt ja de gör den säkert. Men hallå inte så här snabbt, de är verkligen så man själv undrar va man gjort/vart eftersom tiden bara sprungit iväg. Känns som hon föddes för bara någon vecka sen men när man börjar tänka efter så är hon redan 1½ månad :)


Dopklänning . . .
2011-08-15

Har titta på massviss med dopklänningar till Bella men ingen som faller mig i smaken. Hatar att alla jäkla dopklännngar ska ha en massa broderat skit eller spets på till överdrift tycker de är så himla fult. Eller ja inget som faller mig i smaken som sagt. Men så hittade jag kappahl dopklänning när jag googlade och tyckte den va så himla fin, så vi åkte in till stan för att se om dom hade den kvar men givetviss så va den slut :( Så nu vet jag inte hur jag ska göra och dopet närmar sig med storm steg, suck va ledsen jag blir om jag ska behöva köpa någon dopklänning som jag tycker är ful. vill ju att hon ska ha en fin klänning med inte för mycket lullul och spets och skit. Utan något snyggt och enkelt. Det är visserliggen spets och sånt på kappahl också men de va snyggt gjort och kragen va inte 10cm lång och så.

Kappahl´s dopklänningÅååh jag blir så ledsen så nu som sagt vet jag inte hur man ska göra, får väl ta med bilden på deras och gå till en skräddare och fråga hur mycket de skulle kosta m dom gjorde en liknande om de ens gör de :(


Pysslat ihop en namnskylt
2011-08-09

Gudars säger jag bara va länge sen de va jag scrappade eller pysslade lite. Har inte hålt på på över 2år snart. Har varken haft lust, inspirtion eller plats för de heller. Men nu när min älskade lilla dotter är här så finns de en hel del som jag fått inspiritation till men sen ska man har orken och tid till de. Men nu har jag fixat en namnskylt som ska sitta på hennes dörr till rummet i varje fall, sen ska bara alla dopkort göras klara men gud så tråkigt jag tycker de är när man inte rikigt har plats för de. Förut hade jag ju ett scrpprum men sen vi flyttade till denna lgh så finns de inte plats för de. Skulle vilja att vi hade haft råd att köpa hus nu men de kommer ju förhoppningviss snart så jag får stå ut tills dess eller om vi hinner flytta till en fyra innan men de tror jag inte för de med uteplats är de brist på tyvärr.

Så här blev hennes namnskylt:


Tycker inte krakeleringen syns så bra på första kortet så jag
en lite "bättre" bild på de så ni ser lite lättare.


En hel månad . . . Vart tog den tiden vägen
2011-08-01

Idag är våran älskade lilla tjeja en hela månad. Fattar inte vart den månaden sprang iväg, gud så himla fort de går. Hon växer och äter fortfarande lika bra. I fredags va vi på BVC igen för att mäta och väga henne igen och hon följer sin kurva super bra som ligger lite över medel. Hon vägde 3950g 52cm och huvudomf 34cm när hon föddes och nu en månad senare väger hon 4860g 57cm lång och huvudomf 37,1 så hon växer på jätte bra.


Myser med min älskade mormor.